wtorek, 28 września 2010

Pasta fagioli



tu akurat są ditali rigati nr 31, ale wystarczy jeśli będą ditali... jest wygodniejsze w jedzeniu niż inny typ makaronu...;))
przepisów jest całe mnóstwo...
ja akurat to robię tak...:
gotuję rosół...z kuraka, którego wyżeram...
potem na patelnię wrzucam pokrojony boczek, czosnek, cebulę i podsmażam...oczywiście na oliwie od baby...pod koniec dorzucam fasolę...i ziemniaki w drobną kostkę fasola może być z puszki, jeśli nie to trzeba ją wcześniej oczywiście namoczyć...zalewam rosołem i dodaję przecieru pomidorowego lub pomidorów...
Dodaję ugotowany makaron i smacznego...:))
ma być dużo selera i pieprzu w środku...selera naciowego oczywiście...:))

2 komentarze:

  1. Lubię, ale ziemniaków nie dodaję. Za tym makaronem też nie przepadam specjalnie. Wolę jakieś conchigliette, lub coś w tym stylu.

    OdpowiedzUsuń
  2. też czasami robię z jakimiś muszelkami, ale jednak ditali najlepiej mi podchodzą...:)))

    OdpowiedzUsuń

Twój komentarz jest wprawdzie moderowany, ale zawsze mile widziany...;))