przygotowanie co prawda trwa trochę, ale efekt końcowy wart jest wszelkich wysiłków..:)
cebulę pociąłem na cieniutkie plasterki i rzuciłem na rozgrzaną
oliwę..zesmażyłem na niewielkim ogniu ciągle mieszając, a gdy się
zezłociła dodałem 1/2 szklanki wody, zmniejszyłem ogień i dusiłem pod
przykryciem około 10 minut..
wrzuciłem wątrobę pociętą na niewielkie i cienkie kawałki i zwiększyłem
płomień smażąc ją ok 10 minut z każdej strony, soląc i pieprząc...
rozpuściłem w kąpieli wodnej 2 łyżki miodu w łyżce balsamico z dodatkiem liścia laurowego... dodałem do gara ...zredukowałem...
i warto było..:)
Podaj jakieś świąteczne przepisy ze Swoich okolic!
OdpowiedzUsuńtrudno będzie,bo nic nie będę robił..
Usuńale http://wloskiewakacje.blogspot.com/2010/09/baccala.html
to jest danie wigilijne podobnie jak u nas karp..;)
To jak spędzasz Święta?
OdpowiedzUsuńna pewno nie przy garach, bo niekoniecznie nie w kuchni...;)
Usuńhttp://www.facebook.com/photo.php?fbid=499401253438545&set=a.499401126771891.122563.100001060246553&type=3&theater