Puglia...królestwo wina i oliwy...kuchnia włoska w pełnym tego słowa znaczeniu... Kilka słów na temat regionu, kuchni...bazy turystycznej... kilka porad gdzie warto zajrzeć, i które miejsca omijać szerokim łukiem...:)
środa, 29 sierpnia 2012
Pierś kurczaka w opuncjowym sosie..;)
znaczy dzień miałem wybitnie upierdliwy, a w ramach podsumowania zostałem obdarowany chyba z 5 kg opuncji..na szczęście obranej..:D
obdarowałem częścią rzeźnika, u którego się zaopatruję..
znaczy znalazłem sobie jakiś przepis, przetworzyłem i wyszło tak..
czosnek i cebulę posiekałem..
i zeszkliłem na oliwie..
walnąłem pierś kurczaka..
przetarłem kilka opuncji..
srujnąłem kurczakowi bianco...dodałem laura i szczyptę curry,a na koniec to przetarte..;)
i dusiłem podlewając rosołem, a na koniec dodałem jogurtu..
a to co zostało na sitku zalałem spirytusem dodając utartej w moździerzu bazylii, bo mi nadmiernie obrodziła w moim dachogrodzie..;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Twój komentarz jest wprawdzie moderowany, ale zawsze mile widziany...;))